Školy Březová – střední odborná škola, základní škola
a mateřská škola, Březová, okres Uherské Hradiště

Z Základní škola

Velký úspěch našeho IV žáka Adama Houdka v mezinárodní soutěži CEOI

Středoevropská olympiáda v programování CEOI probíhá v Brně na fakultě informatiky Masarykovy univerzity, od pondělí do pátku v posledním červnovém týdnu.

V pondělí byl slavnostní ceremoniál a zkoušení počítačů, v úterý první soutěžní den. Soutěž trvala od 9.00 do 14.00, tedy pět hodin nonstop. Jsou tam 3 úlohy, každá za 100 bodů, maximum tedy 300 bodů. Po prvním soutěžním dnu měl Adam 91 bodů a byl 46. Ve středu byla exkurze na brněnskou přehradu, a ve čtvrtek opět soutěžní den, opět stejný čas, Adam se posunul na 35. místo. Vždy po soutěžích probíhá ještě analýza řešení, kde ukazují, jak se měly úlohy řešit. V pátek je závěrečný ceremoniál a programovací workshop.

Soutěže se účastní tradičně osm středoevropských týmů, letos pozvali ještě pět týmů hostů a Česká republika jako pořádající země má kromě týmu A ještě tým B, který je složen ze 4 dívek, které se chystají na evropskou olympiádu a tohle mají jako trénink.

Na tuto olympiádu se Adam probojoval díky matematické olympiádě v programování, kde musel projít domácím kolem, krajským, ústředním a pak ještě přes výběrové soustředění, kde vybírali týmy: pro mezinárodní olympiádu první čtyři, druhé čtyři pro tuto středoevropskou olympiádu. Adam postupoval ze 7. místa.

Adame, blahopřejeme!

Odkaz na oficiální stránky soutěže s výsledky: https://rank.ceoi.matfyz.cz/