Školy Březová – střední odborná škola, základní škola
a mateřská škola, Březová, okres Uherské Hradiště

Jarní termín maturitních zkoušek 2024

Pátý ročník maturitních zkoušek je za námi, alespoň ve své jarní části. Pro většinu maturantů byl tento termín úspěšný, téměř všechny zkoušky provázela příjemná atmosféra. S některými maturanty se však přece jen uvidíme ještě na podzim…

Maturovalo se opět ze všech tří specializací, které naše škola nabízí, přičemž Přírodovědná i Technická specializace se tentokrát mohou pochlubit stoprocentní úspěšností všech přítomných maturantů.

Za každým z našich maturantů stojí vždy jedinečný příběh a jen těžko bychom zde mohli zmínit všechny. Pro některé je maturitní zkouška skutečně slavnostním zakončením středoškolského studia a krátkým zastavením před dalším studiem či nástupem na vysněné pracovní místo, pro jiné je úspěšně složená maturitní zkouška výsledkem obrovského úsilí nejen studijního, ale i velkým překonáním sama sebe.

Stejně jako každý rok jsme se proto ani letos neubránili dojetí, když jsme gratulovali úspěšným maturantům (ano, v tento okamžik i slza občas ukápla – nejen na straně maturantů či jejich blízkých). Věříme, že i v dalším životě se našim absolventům bude dařit a studium na naší škole jistě co nejlépe zúročí.